Σταφύλι μαύρο και μικρό! Ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα

Η κ. Παναγιώτα Ζέλου, εκπαιδευτικός μουσικός με μεγάλη εμπειρία στην ειδική αγωγή, δημιούργησε ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα. Το παραμύθι, που είναι γραμμένο σε έμμετρο “Σταφύλι μαύρο και μικρό! Ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα”

“Μένουμε σπίτι, παίζουμε σπίτι”

Μια πλούσια σελίδα με πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις δημιουργικής απασχόλησης μικρών παιδιών δημιούργησε ο Δήμος Πεντέλης. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, τα παιδιά προσχολικής ηλικίας και οι ““Μένουμε σπίτι, παίζουμε σπίτι””

Οδηγίες για γονείς παιδιών με αυτισμό κατά τη διάρκεια του COVID-19

O καθηγητής Παιδοψυχιατρικής, Διευθυντής της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ, Γεράσιμος Κολαΐτης έγραψε το παρακάτω άρθρο με χρήσιμες συμβουλές για τους γονείς παιδιών με αυτισμό, που βρήκαμε “Οδηγίες για γονείς παιδιών με αυτισμό κατά τη διάρκεια του COVID-19”

Αποστολή: Σώσε το Πάσχα!

Ένα πασχαλινό εορταστικό παιχνίδι δημιούργησαν οι εκπαιδευτικοί του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου “Έλλη Αλεξίου”, στα πλαίσια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και των μέτρων παραμονής στο “Αποστολή: Σώσε το Πάσχα!”

Μήνυμα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Το τμήμα Ψυχικής Υγείας και Χρήσης Oυσιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) έστειλε το δικό του μήνυμα προς διαφορετικές ομάδες πληθυσμού, που αφορούν την εξάπλωση “Μήνυμα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας”

Καταπολεμώντας το στίγμα του κορονοϊού

Αντιμετωπίζοντας το στίγμα και το Ρατσισμό – tips για εκπαιδευτικούς και άλλους εκπαιδευτές “Από τις πρώτες περιπτώσεις του COVID-19 στην Κίνα, άνθρωποι με καταγωγή από την “Καταπολεμώντας το στίγμα του κορονοϊού”

Η φροντίδα αυτών που φροντίζουν τους άλλους

Για να μπορούμε να φροντίζουμε αποτελεσματικά τους ανθρώπους που αγαπάμε είναι απαραίτητη προϋπόθεση να μην ξεχνάμε να φροντίζουμε πρώτα τον εαυτό μας. Ο Εθνικός Σύλλογος “Η φροντίδα αυτών που φροντίζουν τους άλλους”