Εκπαίδευση από το σπίτι την εποχή του κορονοϊού (Meet the Beans)

Η εκπαίδευση από το σπίτι στην Ελλάδα είναι μια πρόκληση καθώς αυτήν την περίοδο μαζικά εκπαιδευτικοί και μαθητές προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα καινούριο δεδομένο σε ένα χώρο που υπήρχε μηδαμινή πρότερη εμπειρία. Τεχνικές δυσκολίες και ζητήματα χρήσης τεχνολογιών πληροφορικής αποτελούν εμπόδια σε αυτήν τη διαδικασία, ωστόσο η προσπάθεια είναι συνεχής και απαιτεί δέσμευση και επιμονή από όλους μας.

Αν σας φαίνεται πρόκληση η καραντίνα και η εκπαίδευση των παιδιών από το σπίτι την εποχή του κορονοϊού, αξίζει να γνωρίσετε τους Beans.
Η οικογένεια Beans, είναι μια Αυστραλιανή οικογένεια που ανέκαθεν πραγματοποιούσαν την εκπαίδευση των παιδιών τους από το σπίτι (homeschooling). Το homeschooling ή home education αποτελεί μια νόμιμη επιλογή εκπαίδευσης (παράλληλα με την ιδιωτική και τη δημόσια εκπαίδευση) σε κάποιες περιοχές του κόσμου, όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Βόρεια Αμερική και η Αυστραλία. (Δείτε ένα χάρτη της wikipedia που περιγράφει σε ποια μέρη του κόσμου η εκπαίδευση από το σπίτι είναι παράνομη, νόμιμη ή υπό περιορισμούς αποδεκτή: https://en.wikipedia.org/wiki/Homeschooling_international_status_and_statistics#/media/File:Legality_of_Homeschooling_2019_Sept.svg). Περιλαμβάνει διδασκαλία είτε από τους γονείς είτε από κάποιον εκπαιδευτή και γίνεται τόσο στο χώρο του σπιτιού είτε εξωτερικά, με επισκέψεις σε μουσεία, βιβλιοθήκες και χώρους επιστήμης και τεχνολογίας. Λόγω της παραμονής στο σπίτι βέβαια, η εκπαίδευση των παιδιών από το σπίτι την εποχή του κορονοϊού, έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Ξαναγυρνώντας στους Beans, η Cloe και ο Evan είναι ένα νεαρό ζευγάρι που απέκτησε έξι παιδιά μέσα σε τρία χρόνια. Διατηρούν κανάλι στο youtube και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου περιγράφουν πως οι απλές καθημερινές δραστηριότητες γίνονται πρόκληση όταν έχεις έξι μικρά παιδιά, κάτω των έξι ετών. Όπως για παράδειγμα το να ψωνίζεις από το μανάβη για έξι, μιας και η οικογένεια δεν τρώει κρέας. Είναι vegans.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τι σημαίνει η εκπαίδευση από το σπίτι την εποχή του κορονοϊού, όταν έχεις έξι παιδιά. Μπορείτε να προσθέσετε ελληνικούς υπότιτλους από τις ρυθμίσεις.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *