Σταφύλι μαύρο και μικρό! Ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα

Η κ. Παναγιώτα Ζέλου, εκπαιδευτικός μουσικός με μεγάλη εμπειρία στην ειδική αγωγή, δημιούργησε ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα. Το παραμύθι, που είναι γραμμένο σε έμμετρο “Σταφύλι μαύρο και μικρό! Ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα”

“Μένουμε σπίτι, παίζουμε σπίτι”

Μια πλούσια σελίδα με πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις δημιουργικής απασχόλησης μικρών παιδιών δημιούργησε ο Δήμος Πεντέλης. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, τα παιδιά προσχολικής ηλικίας και οι ““Μένουμε σπίτι, παίζουμε σπίτι””

Αποστολή: Σώσε το Πάσχα!

Ένα πασχαλινό εορταστικό παιχνίδι δημιούργησαν οι εκπαιδευτικοί του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου “Έλλη Αλεξίου”, στα πλαίσια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και των μέτρων παραμονής στο “Αποστολή: Σώσε το Πάσχα!”

Παιδικό Εγχειρίδιο για τον κορονοϊό από το Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων

Στα πλαίσια της κοινωνικής  προσφοράς για την πανδημία εξ αιτίας του κορωνοϊού  COVID-19 ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων – ΣΕΨ  μετέφρασε και επιμελήθηκε στα Ελληνικά το “Παιδικό Εγχειρίδιο για τον κορονοϊό από το Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων”

Δημιουργική απασχόληση παιδιών προσχολικής ηλικίας

Οι ώρες που καλούμαστε να περάσουμε στο σπίτι κι εμείς και τα παιδιά μας είναι πάρα πολλές και είναι πολύ σημαντικό στη νέα αυτή καθημερινότητα “Δημιουργική απασχόληση παιδιών προσχολικής ηλικίας”

Μήπως είναι καιρός να της πείτε ότι είναι και έξυπνη;

“Ποια είναι η πιο όμορφη στον κόσμο;” “Αγάπη μου, θα λερώσεις το φόρεμά σου έτσι!” “Κοριτσάκι μου, άσε κάτω τον αστερία, δεν είναι αυτά για “Μήπως είναι καιρός να της πείτε ότι είναι και έξυπνη;”

Μιλήστε με τα παιδιά για τον κορονοϊό με παραμύθια

Τα παιδιά επεξεργάζονται πολύ καλύτερα τα συναισθήματά τους μέσα από το παιχνίδι αλλά και την ανάγνωση των παραμυθιών.  Οχτώ παιδικά παραμύθια έχουν δημιουργηθεί αυτό το “Μιλήστε με τα παιδιά για τον κορονοϊό με παραμύθια”