Ονομάζομαι Άννα Γκίτση και είμαι ψυχολόγος.
Φοίτησα στο τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συνέχισα τις σπουδές μου σε Μεταπτυχιακό επίπεδο στον τομέα της Κοινωνικής Κλινικής Ψυχολογίας, με εξειδίκευση στις εξαρτήσεις και τα ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Έχω εργαστεί σε διαφορετικά πεδία εφαρμογής της επιστήμης μου, όπως είναι η απεξάρτηση, η παραβατικότητα ανηλίκων, η παρέμβαση σε καταστάσεις κρίσεων, η επανένταξη κοινωνικά ευπαθών ομάδων, η γενική και ειδική αγωγή, η εκπαίδευση ενηλίκων και η ψυχομετρία.

Στη διάρκεια της επαγγελματικής μου πορείας είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με διεθνείς οργανισμούς, τοπικές οργανώσεις καθώς και με εκπαιδευτικούς φορείς. Έχω προσφέρει τις υπηρεσίες μου στα δικαστήρια ανηλίκων Θεσσαλονίκης, στους Γιατρούς χωρίς Σύνορα, στο Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, στο Παιδοψυχιατρικό τμήμα της ΜΚΟ PRAKSIS, στο συντονισμό προγραμμάτων φιλοξενίας προσφυγικού πληθυσμού, σε ορφανοτροφεία, σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, και στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Στο Υπουργείο Παιδείας έχω απασχοληθεί ως ψυχολόγος σε σχολεία ειδικής αγωγής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στις Επιτροπές Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΕΔΕΑΥ) σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ τη φετινή χρονιά εργάζομαι στο 1ο ΚΕΣΥ Ανατολικής Θεσσαλονίκης.