Σταφύλι μαύρο και μικρό! Ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα

Η κ. Παναγιώτα Ζέλου, εκπαιδευτικός μουσικός με μεγάλη εμπειρία στην ειδική αγωγή, δημιούργησε ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα. Το παραμύθι, που είναι γραμμένο σε έμμετρο “Σταφύλι μαύρο και μικρό! Ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα”

Οδηγίες για γονείς παιδιών με αυτισμό κατά τη διάρκεια του COVID-19

O καθηγητής Παιδοψυχιατρικής, Διευθυντής της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ, Γεράσιμος Κολαΐτης έγραψε το παρακάτω άρθρο με χρήσιμες συμβουλές για τους γονείς παιδιών με αυτισμό, που βρήκαμε “Οδηγίες για γονείς παιδιών με αυτισμό κατά τη διάρκεια του COVID-19”

Δημιουργική Απασχόληση και ΔΕΠΥ

Η κ. Παπαχρήστου Βασιλική, εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης στο 10 ΚΕΣΥ Ανατ. Αττικής, δημιούργησε έναν οδηγό με συμβουλές και προτάσεις για τη δημιουργική απασχόληση “Δημιουργική Απασχόληση και ΔΕΠΥ”

Κοινωνική ιστορία – Τι να κάνω για να νιώσω καλά

Οι κοινωνικές ιστορίες αποτελούν εργαλεία για την εκπαίδευση διαχείρισης συναισθημάτων και εκμάθησης κοινωνικών σεναρίων. Βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο μια κοινωνική ιστορία με ιδέες για τη “Κοινωνική ιστορία – Τι να κάνω για να νιώσω καλά”

Κοινωνική ιστορία – Η Διαχείριση της απώλειας

Ένα από τα κεντρικά ζητήματα στη ζωή κάθε ανθρώπου είναι η διαχείριση των συναισθημάτων της απώλειας. Η ιστορία της Έρης Παπαμιχαλοπούλου, αφηγείται τη σχέση του “Κοινωνική ιστορία – Η Διαχείριση της απώλειας”

Κοινωνική Ιστορία – Πώς να προστατευτούμε από τον κορονοϊό

Οι κοινωνικές ιστορίες είναι μια μέθοδος διδασκαλίας κοινωνικών δεξιοτήτων για μαθητές που είναι στο φάσμα του αυτισμού. Η Μαρία Γελαστοπούλου και η Έρη Παπαμιχαλοπούλου δημιούργησαν “Κοινωνική Ιστορία – Πώς να προστατευτούμε από τον κορονοϊό”

Κοινωνική Ιστορία – Πώς να μιλήσουμε για την αλλαγή μιας ρουτίνας

Οι κοινωνικές ιστορίες είναι μια μέθοδος διδασκαλίας κοινωνικών δεξιοτήτων για μαθητές που είναι στο φάσμα του αυτισμού. Η Έρη Παπαμιχαλοπούλου δημιούργησε μια κοινωνική ιστορία για “Κοινωνική Ιστορία – Πώς να μιλήσουμε για την αλλαγή μιας ρουτίνας”