Αποστολή: Σώσε το Πάσχα!

Ένα πασχαλινό εορταστικό παιχνίδι δημιούργησαν οι εκπαιδευτικοί του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου “Έλλη Αλεξίου”, στα πλαίσια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και των μέτρων παραμονής στο “Αποστολή: Σώσε το Πάσχα!”

Παιδικό Εγχειρίδιο για τον κορονοϊό από το Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων

Στα πλαίσια της κοινωνικής  προσφοράς για την πανδημία εξ αιτίας του κορωνοϊού  COVID-19 ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων – ΣΕΨ  μετέφρασε και επιμελήθηκε στα Ελληνικά το “Παιδικό Εγχειρίδιο για τον κορονοϊό από το Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων”

Δημιουργικές Ιδέες για σας και το παιδί σας

Η αναγκαστική παραμονή στο σπίτι μπορεί να γίνει αιτία για να περνάμε περισσότερο χρόνο μπροστά στην τηλεόραση και τα κινητά, κατά τη διάρκεια της περιόδου “Δημιουργικές Ιδέες για σας και το παιδί σας”

Δημιουργική απασχόληση παιδιών προσχολικής ηλικίας

Οι ώρες που καλούμαστε να περάσουμε στο σπίτι κι εμείς και τα παιδιά μας είναι πάρα πολλές και είναι πολύ σημαντικό στη νέα αυτή καθημερινότητα “Δημιουργική απασχόληση παιδιών προσχολικής ηλικίας”

Τα γυαλιά της διαφορετικότητας

Ο καθένας από εμάς έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και ποιότητες που μας κάνουν μοναδικούς στον κόσμο! Η αποδοχή της διαφορετικότητας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της στάσης ενός “Τα γυαλιά της διαφορετικότητας”

Σεξουαλική αγωγή και διαφυλικές σχέσεις για παιδιά 9-12 ετών

Αυτοπροστασία-Αυτοσεβασμός. Οι σχέσεις μου με τους γονείς μου και την οικογένειά μου. Οι σχέσεις μεταξύ αγοριών και κοριτσιών. Σε ποιον θα ήθελα να μοιάσω; Νιώθω “Σεξουαλική αγωγή και διαφυλικές σχέσεις για παιδιά 9-12 ετών”

Σεξουαλική αγωγή και διαφυλικές σχέσεις για παιδιά 6-8 ετών

Πώς ήρθα στον κόσμο; Ποιός κοιμάται πού; Κάθε ηλικία έχει το δικό της λεξιλόγιο και τη δική της θεματολογία πάνω στις διαφυλικές σχέσεις και τη “Σεξουαλική αγωγή και διαφυλικές σχέσεις για παιδιά 6-8 ετών”

Α’ & Β Δημοτικού – Δωρεάν εκπαιδευτικά εργαλεία-εφαρμογές

Στην παρακάτω σελίδα μπορείτε να βρείτε εκπαιδευτικό υλικό για μαθητές προσχολικής αγωγής, ειδικής αγωγής και μαθητές που φοιτούν στην Α’ και Β’ Δημοτικού. Δεν απαιτείται “Α’ & Β Δημοτικού – Δωρεάν εκπαιδευτικά εργαλεία-εφαρμογές”

Μιλήστε με τα παιδιά για τον κορονοϊό με παραμύθια

Τα παιδιά επεξεργάζονται πολύ καλύτερα τα συναισθήματά τους μέσα από το παιχνίδι αλλά και την ανάγνωση των παραμυθιών.  Οχτώ παιδικά παραμύθια έχουν δημιουργηθεί αυτό το “Μιλήστε με τα παιδιά για τον κορονοϊό με παραμύθια”